Peruskorjaamisen kirkasta kultatasoa – Kansallis-yhtiöiden Ester1- kiinteistölle myönnettiin LEED GOLD -sertifikaatti

29.8.2022

Kansallis-yhtiöiden Ester1-kohteessa ympäristönäkökulmat huomioitiin laajalti rakennusvaiheessa. LEED GOLD -sertifiointi saavutettiin ekologisilla energia-, kierrätys- ja talotekniikkaratkaisuilla, jotka tuovat pitkän aikavälin hyötyjä ja säästöjä kiinteistön käyttäjille ja omistajalle.

Tiedote, 8/2022 – Perheomisteinen kiinteistösijoitus- ja kehitysyhtiö Kansallis-yhtiöt on saanut LEED GOLD -sertifioinnin peruskorjatulle Ester1-toimistokiinteistölleen. Turussa ja Helsingissä toimiva Kansallis-yhtiöt osti vuonna 1984 valmistuneen Esterinportti 1:n kiinteistön YIT:ltä maaliskuussa 2019, ja uusitut toimistotilat saatiin käyttöön maaliskuun lopussa 2022. Helsingin Pasilassa sijaitseva Ester1 on ensimmäinen Kansallis yhtiöiden kohde, jolle haettiin rakentamisvaiheen LEED-sertifiointia.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että Esterinportti 1 saavutti LEED GOLD -tason. Teimme pitkäjänteistä työtä sertifikaatin saavuttamiseksi ja onnistuimme erinomaisesti monissa kategorioissa. Halusimme kohteeseen ympäristöystävällisiä ja energiatehokkaita ratkaisuja, sillä energiansäästö näkyy myös kiinteistön käyttökustannuksissa, kertoo Kansallis-yhtiöiden hankekehitysjohtaja Markus Palmroth.

Ympäristökysymyksien kokonaisvaltaista huomiointia

Ester1 saavutti LEED GOLD v4 -vaatimukset 64 pisteellä. GBCI:n myöntämä LEED-sertifiointi on yksi maailman käytetyimmistä rakennusten ympäristöluokitusjärjestelmistä.

– Teimme rakennusvaiheessa niin suuria kuin pieniä ekologisia ratkaisuja, joista vain osa näkyy ulospäin. Kiinteistön sijainti Pasilan Triplan vieressä on erinomainen joukkoliikenteen kannalta, lisäksi panostimme kiinteistön polkupyöräpaikkoihin ja sähköauton latauspisteisiin. Investoimme muun muassa ilmanvaihdon tehokkaaseen lämmön talteenottoon, moderniin talotekniikkaan, ja vettä säästäviin hanoihin, jotka tekevät kiinteistön käytöstä ympäristöystävällisempää. Katolle asennetut 101 aurinkopaneelia tuottavat seitsemän prosenttia kiinteistön tarvitsemasta energiasta. Lisäksi kiinteistöä hoitaa nimetty energiamanageri, joka seuraa ja optimoi kiinteistön olosuhteita, Palmroth listaa.

Esterinkatu 1:n peruskorjauksessa kiinteistöstä jätettiin jäljelle runko, ja lähes kaikki purku-urakassa syntynyt jäte kierrätettiin. Koko projektin aikana syntyi 740 tonnia jätettä, josta hyödyntämättä jäi ainoastaan alle yksi prosentti. Rakentamisessa käytettiin ympäristöystävällisiä ja vähäpäästöisiä materiaaleja.

Vihreät valinnat palvelevat kiinteistön omistajaa ja käyttäjää

Kansallis-yhtiöt on valinnut kaikkiin uudiskohteisiinsa lämmitysmuodoksi maalämmön, ja yhtiö on hakemassa seuraavaksi ympäristösertifikaattia Yliopistonkatu 31:n kiinteistöön Turussa. Myös kiinteistöjen käyttäjät toivovat ympäristön kannalta parempia ratkaisuja. Palmroth kertoo, että monia Esterinportti 1:n vuokralaisia kiinnostaa ympäristönäkökulmat, ja he jakavat samat arvot Kansallis-yhtiöiden kanssa.

– Suunnitteluratkaisuilla voidaan vähentää ympäristökuormaa, mutta toisaalta kiinteistönomistajat voivat saada niistä myös rahallista hyötyä alhaisempien käyttökustannusten kautta. Lisäksi kiinteistöalalla on vastuu panostaa ekologisuuteen: vain kiinteistöjen omistajat voivat tarjoa vuokralaisille ympäristön kannalta parempia ratkaisuja, kiteyttää Palmroth.

Lisätietoja:
Hankekehitysjohtaja Markus Palmroth, Kansallis-yhtiöt
+358 400 683 800
markus.palmroth@kansallis.fi


Kansallis-yhtiöt luo edellytyksiä hyvälle elämälle. Kansallis-yhtiöt on kiinteistösijoitus ja -kehitysyhtiö, joka keskittyy kehittämään ja tarjoamaan nykyaikaisia tiloja kaupunkikeskustojen erilaisiin tarpeisiin. Yhtiö kehittää ympäristöystävällisiä, terveellisiä, turvallisia ja kaupunkikuvaa edistäviä asuin-, liike ja toimitilakohteita Turun seudulla ja pääkaupunkiseudulla. https://kansallis.fi/

Lataa Ester1-toimitilojen kohde- ja sisustusesite

Lataa kohde- ja sisustusesitteet PDF-muodossa. Tutustu Ester1:n tarjoamiin ratkaisuihin tarkemmin ja sukella sisustustyyleihin yksityiskohtaisesti.

Lataa kohde-esite (PDF)Lataa sisustustyylikooste (PDF)
Jatka lukemista

Tilaratkaisu 48 tunnissa

Kiinnostuitko? Laske hinta-arvio ja ota yhteyttä. Saat lopullisen tarjouksen kahden arkipäivän sisällä.
Ota yhteyttä, kun etsit modernia toimitilaa erinomaisilla kulkuyhteyksillä.

Huolto- ja kiinteistöpalvelu

Kotikatu Pasila
Asiakaspalvelu 07.00–16.00
010 270 8620

Päivystys 16.00–07.00
010 270 8888

pasila@kotikatu.fi

Tee palvelupyyntö

Kiinteistöpäällikkö

Jaakko Laaksonen
+358 44 3422 095
jaakko.laaksonen@kansallis.fi

Asiakkuuspäällikkö

Valtteri Arvonen
+358 400 17 6526
valtteri.arvonen@kansallis.fi

Käsittelemme yhteystietojasi Tietosuojaselosteemme mukaisesti.