Tulevaisuuden tarpeisiin vastaava Ester1 täyttyi nopeasti - Näin projekti eteni!

Ester1:n tarina sai alkunsa vuonna 2019, kun Kansallis-yhtiöt osti vanhan kiinteistön YIT:ltä. Rakennus oli entinen Otavamedian toimitalo, joka oli pääosin tyhjillään edellisten toimijoiden muutettua uuden kauppakeskus Triplan tiloihin.

"Tiesimme, että tämä olisi laajan peruskorjauksen vaativa kohde erinomaisella ja kehittyvällä Pasilan sijainnilla", kertoo Kansallis-yhtiöillä hankekehitysjohtajana toimiva Markus Palmroth.

Palmroth on ollut johtamassa projektia hankinnasta alkaen.

Kiinteistön saneeraus alkaa

Ester1 sijaitsee Pasilan parhaimmalla paikalla, erinomaisten kulkuyhteyksien ja Triplan vieressä. Kiinteistö oli myös sopivan kokoinen täydellistä peruskorjausta vaativalle projektille.  

"Lähdimme suunnittelemaan peruskorjausta, konseptia ja piirustuksia heti keväällä 2019 ja suunnittelu valmistui saman vuoden loppusyksystä."

Rakennustyöt aloitettiin kevytpurku-urakasta, jossa purettiin kaikki rakennuksen kevyet pintarakenteet sekä talotekniikka pois. Projekti olisi jatkunut tästä suoraan peruskorjauksella, mutta pandemian alkaminen keväällä 2020 aiheutti pienen hengähdystauon.

"Päätimme aloittaa rakennuksen peruskorjauksen alkuvuodesta 2021 ja teimme uuden  kilpailutuskierroksen. Toukokuussa lähdettiin suorittamaan peruskorjausta ja tämä peruskorjaus valmistui maaliskuussa 2022", kertoo Palmroth.    

Vanhojen rakennusten korjausrakentamisessa harvoin vältytään yllätyksiltä. Projektin alussa suoritettu  kevytpurku ja laadukkaat suunnitelmat kuitenkin takasivat sen, että suurimmilta yllätyksiltä vältyttiin.

"Haasteena oli se, että moderni ja paljon tilaa vievä talotekniikka saadaan mahtumaan tuon aikakauden taloon", kertoo Palmroth.

Ester1:n projektissa tehtiin paljon haastavia rakennustöitä kuten uusia hormituksia, sahattiin ikkuna-aukkoja ja laajennettiin katutasoa suuremmaksi.  

Ensimmäiset vuokralaiset pääsivät muuttamaan huhtikuussa 2022  

Ensimmäisten vuokralaisten joukossa oli muun muassa pohjanmaalainen yritys Juustoportti Oy.  

"Meillä on pieni seitsemän hengen Helsingin tiimi, joten kaipasimme paikkaa, jossa on hyvät  yhteydet. Suurin osa työntekijöistämme kulkee töihin julkisilla kulkuvälineillä, polkupyörällä tai kävellen. Pasilan sijainti mahdollistaa kaikki kulkumuodot", kertoo Juustoportin avainasiakaspäällikkö Mikko Kakko.  

Aiemmin Juustoportti toimi Helsingin keskustassa Forumissa, mutta he kaipasivat käytännöllisempää sekä isompaa toimitilaa. Etätyöskentelyn jatkuessa tarve pienten  tiimien tiloille sekä paremmille kokoushuoneille kasvoi.

"Valitsimme Ester1:n erityisesti sijainnin takia, mutta päätökseen vaikutti myös se, että tilat olivat täysin uudet ja ekologisesti saneerattu. Se on hienoa, että otetaan valmiita, olemassa olevia rakenteita käyttöön", toteaa Kakko.  

"Jos projektia ajattelee kokonaisuutena, se on mennyt erittäin hyvin. Lopputulos on todella korkeatasoinen ja käyttäjät ovat olleet erittäin tyytyväisiä rakennuksen tiloihin", kertoo Palmroth.  

Juustoportin työntekijät yhtyvät Palmrothin kommentteihin.  

"Olemme viihtyneet erinomaisesti! Etätyöskentelyä on vielä jonkin verran, mutta suurin osa käy innoissaan toimistolla ja yksi merkittävä tekijä on nämä uudet tilat", toteaa Kakko.  

Ester1 on ollut mainio esimerkki Kansallis-yhtiöiden mahdollisuuksista ja kiinteistöosaamisesta. Monella toimijalla hoidetaan hankinta ja rakennuttaminen, ja sen jälkeen useat yhteistyökumppanit hoitavat ylläpidon. Tässä kohtaa Ester1:ssä tehdään toisin.  

Ester1 on Kansallis-yhtiöiden omassa omistuksessa ja he toimivat rakennuttamisen lisäksi kasvollisina vuokranantajina. Tällöin voidaan varmistaa koko arvoketjun jatkuvuus vielä pitkälle tulevaisuuteen.

"Meillä on nimetty oma kiinteistöpäällikkö, joka tulee toimimaan päivittäisessä vuorovaikutuksessa  asiakkaiden ja vuokralaisten kanssa kiinteistöllä. Asiat hoituvat todella tehokkaasti", kertoo Palmroth.  

Kansallis-yhtiöt on osallistunut vuosittain KTI-asiakastyytyväisyyskyselyyn ja viime vuonna arvosanaksi saatiin 4.04 asteikolla 1-5. Kansallis-yhtiöillä on Suomen kolmanneksi tyytyväisimmät toimitila-asiakkaat. Kyselyyn osallistuu vuosittain Suomen suurimmat kiinteistönomistajat.  

Kiinteistön vuokrausasteen odotetaan kasvavan entisestään  

Vuokralaisten huomioon ottaminen oli tärkein tekijä, kun Ester1:n suunnittelu käynnistettiin. Päätavoitteena oli saada kiinteistö vuokrattua täyteen – tässä Ester1 on onnistunut erinomaisesti.  

"Meidän vuokrausaste on 90 prosenttia, eli meillä on vain muutama pieni tila tyhjänä ja näistä lopuista tiloista meillä on jo useita vuokraus neuvotteluita käynnissä."

"Uskon, että saamme lähiaikoina talon täyteen", kertoo Palmroth.  

Ester1:n suunnittelu aloitettiin jo ennen pandemian alkua. Vaikka työelämän tulevia muutoksia ei osattu tuolloin ennakoida, pysyivät suunnitelmat kuitenkin suurin piirtein samoina.  

"Olimme ajassa mukana siinä, mitä asiakkaat haluavat. Pandemian vaikutukset ja muutos työelämässä vauhditti siirtymistä konseptimme suuntaan", toteaa Palmroth.

Ester1:ssä on tehokkaita tiloja sekä joustava vuokramalli, jolloin vuokralle pääsee esimerkiksi vain vuoden  sopimuksella. Tiloista on rakennettu lisäksi modulaarinen kokonaisuus. Rakennuksen pienet sisäiset muutostyöt voidaan toteuttaa helposti. Tiloja pystytään jälkikäteenkin jakamaan ja lisäämään tiloihin esimerkiksi pienempiä kokoushuoneita.  

Onko korjausrakentaminen rakentamisen uusi tulevaisuus?  

Palmroth uskoo, että tulevaisuudessa suositaan korjausrakentamista ja projektit ovat yhä enemmän Ester1:n kaltaisia.  

Vuokralaiset hakevat jatkossa kustannustehokkaita ja joustavia neliöitä sekä sellaisia vuokranantajia, jotka haluavat ripeästi palvella käyttäjää ja tarjota tarvittavat lisäpalvelut.   

"Laatutaso nousee jatkuvasti. Tulevaisuudessa arvostetaan yhä enemmän tilojen visuaalisuutta, joustavuutta sekä ekologisuutta", toteaa Palmroth.

Lataa Ester1-toimitilojen kohde- ja sisustusesite

Lataa kohde- ja sisustusesitteet PDF-muodossa. Tutustu Ester1:n tarjoamiin ratkaisuihin tarkemmin ja sukella sisustustyyleihin yksityiskohtaisesti.

Lataa kohde-esite (PDF)Lataa sisustustyylikooste (PDF)
Jatka lukemista

Tilaratkaisu 48 tunnissa

Kiinnostuitko? Laske hinta-arvio ja ota yhteyttä. Saat lopullisen tarjouksen kahden arkipäivän sisällä.
Ota yhteyttä, kun etsit modernia toimitilaa erinomaisilla kulkuyhteyksillä.

Huolto- ja kiinteistöpalvelu

Kotikatu Pasila
Asiakaspalvelu 07.00–16.00
010 270 8620

Päivystys 16.00–07.00
010 270 8888

pasila@kotikatu.fi

Tee palvelupyyntö

Kiinteistöpäällikkö

Jaakko Laaksonen
+358 44 3422 095
jaakko.laaksonen@kansallis.fi

Asiakkuuspäällikkö

Valtteri Arvonen
+358 400 17 6526
valtteri.arvonen@kansallis.fi

Käsittelemme yhteystietojasi Tietosuojaselosteemme mukaisesti.