Sertifikaatti todentaa korjausrakentamisen vastuullisuuden

Ekologisella korjausrakentamisella syntyy uutta vastaavaa toimitilaa. Tavoitteena on ympäristönäkökulmien lisäksi turvalliset työolosuhteet – lopputuloksen arvioi riippumaton sertifiointitaho.

Korjausrakentaminen on vastaus nykyajan toimitilatarpeisiin. Vanhojen rakennusten korjaaminen uudisrakentamisen sijaan on ekologista, ja palvelee myös loppukäyttäjää kustannustehokkaana ja turvallisena vaihtoehtona. 

Ester1:n kohdalla vastuullisuuden todentaa maailman käytetyin kiinteistöjen sertifiointijärjestelmä LEED, jota kohteelle haetaan. Gold-tason sertifikaatin saaminen edellyttää rakennuttajalta laajoja toimenpiteitä ja suunnitelmallisuutta energiatehokkuuteen ja päästöihin liittyen. Lopputuloksena syntyy ekologista uutta vastaavaa toimitilaa.

"Jos hankkeen haluaa tehdä erittäin laadukkaasti, tulee rakentamisen ratkaisut miettiä tarkkaan. Siihen kätkeytyy valtava määrä työtä, joka näkyy loppukäyttäjällä tulevien vuosien ja vuosikymmenien aikana", kertoo hankkeesta vastaavan turkulaisen kiinteistökehitysyritys Kansallis-yhtiöiden hankekehitysjohtaja Markus Palmroth.

Ekologisuuden määrittää rakennuksen koko elinkaari

Ekologisen korjausrakentamisen pyrkimyksenä on vähentää ympäristökuormitusta rakennuksen koko elinkaaren aikana. Noin 10% päästöistä muodostuu rakentamisen aikana, ja mittavia säästöjä syntyy jo alkuvaiheessa, kun olemassa olevaa rakennusrunkoa hyödyntämällä vältytään uuden rakentamisen aiheuttavilta päästöiltä. 

Suurin osa päästöistä, noin 90%, aiheutuu rakennuksen käyttövaiheessa, joten energiaa säästäviin ratkaisuihin täytyy panostaa jo rakennusvaiheessa. Varsinaisten purkutöiden aikana kaikki kantavan betonirungon ja elementtien sisäpuolella sijaitsevat väliseinät, pintarakenteet sekä talotekniikka puretaan ja haitta-aineet poistetaan ja kierrätetään asianmukaisesti. Jäljelle jää vain pilarirakenteinen betonirunko. 

Rakennusvaiheessa vanhanaikaiset ilmanvaihtojärjestelmät, viemärit sekä sähkö-, vesi- ja jäähdytystekniikka vaihdetaan kokonaan automatisoituun talotekniikkaan. Ester1:ssä on esimerkiksi hiilidioksidiantureita hyödyntäviä tunnistimia, jotka tehostavat ilmanvaihtoa automaattisesti.

"Aiemmin ilmanvaihtoa ei pidetty elintärkeänä, toisin kuin nykyään. On kaikkien etu, että sisäilma on puhdasta ja tekniikka toimii – silloin henkilökuntakin voi paremmin", Palmroth toteaa.

Ympäristösertifikaatti edustaa pehmeitä arvoja

Ekologisessa korjausrakennushankkeessa käytettävien materiaalien tulee täyttää ympäristöstandardin edellyttämät kriteerit ja sähköntuotannossa suositaan uusiutuvan energian lähteitä. Ester1:ssä on myös aurinkopaneelit, jotka tuottavat noin 6-7% rakennuksen vuotuisesta sähköntarpeesta. 

Vedenkulutusta ja energiankäyttöä seurataan tarkasti käytön aikana ja ympäristönäkökohdat on huomioitu myös jätehuollon sekä kierrätyksen osalta. Vuokralaisten käytössä on polkupyöräpaikkoja ja sähköautojen latauspisteitä, mutta ekologisuuteen vaikuttaa myös julkisen liikenteen saatavuus ja sijainti, joka ei Ester1n osalta voisi olla parempi.

Lataa Ester1-toimitilojen kohde- ja sisustusesite

Lataa kohde- ja sisustusesitteet PDF-muodossa. Tutustu Ester1:n tarjoamiin ratkaisuihin tarkemmin ja sukella sisustustyyleihin yksityiskohtaisesti.

Lataa kohde-esite (PDF)Lataa sisustustyylikooste (PDF)
Jatka lukemista

Tilaratkaisu 48 tunnissa

Kiinnostuitko? Laske hinta-arvio ja ota yhteyttä. Saat lopullisen tarjouksen kahden arkipäivän sisällä.
Ota yhteyttä, kun etsit modernia toimitilaa erinomaisilla kulkuyhteyksillä.

Huolto- ja kiinteistöpalvelu

Kotikatu Pasila
Asiakaspalvelu 07.00–16.00
010 270 8620

Päivystys 16.00–07.00
010 270 8888

pasila@kotikatu.fi

Tee palvelupyyntö

Kiinteistöpäällikkö

Jaakko Laaksonen
+358 44 3422 095
jaakko.laaksonen@kansallis.fi

Asiakkuuspäällikkö

Valtteri Arvonen
+358 400 17 6526
valtteri.arvonen@kansallis.fi

Käsittelemme yhteystietojasi Tietosuojaselosteemme mukaisesti.