Workplace-suunnittelu mahdollistaa monimuotoisen työn tekemisen

Työelämän uusi normaali, hybridityö, on antanut toimistolle uudenlaisen merkityksen. Tulevaisuuden toimisto on viihtyisä, jopa kodinomainen kohtaamispaikka, jossa käydään tapaamassa työkavereita tai asiakkaita ja tekemässä tarvittavia projektitöitä.

Hybridityö on yritysten uusi normaali. Räjähdysmäisesti lisääntyneen etätyöskentelyn myötä fyysisellä toimistolla on edelleenkin paikkansa työelämässä, vaikka osa töistä tehdäänkin kotona. Teknologialla on keskeinen rooli työn mahdollistajana, mutta muutos asettaa uusia vaatimuksia myös toimitilojen toiminnallisuudelle sekä viihtyvyydelle. 

"Tulevaisuudessa toimistot nähdään kohtaamispaikkoina tai hubeina, jossa käydään tapaamassa työkavereita tai asiakkaita ja tekemässä tarvittavia projektitöitä", kertoo arkkitehti ja Ester1n visuaalisesta ilmeestä vastanneen Bolder Developmentin perustaja Anna Bevz.

Ester1:ssä toiminnallisuus varmistetaan peruskorjauksen aikana, jolloin rakennukseen rakennetaan sujuvat etäyhteydet mahdollistavat sähkö- ja verkkoliitännät. Mutta kun puhutaan varsinaisesta tilasuunnittelusta, keskiöön nousevat termit workplace-suunnittelu ja muuntojoustavuus. Molemmat tähtäävät monimuotoisen työn mahdollistamiseen tilaratkaisujen avulla. 

"Itse näen, että kiinteät kulut tullaan puristamaan minimiin. Toimistojen koko ehkä pienenee totutusta, mutta neliöiden sijaan panostetaan siihen, että tila on mahdollisimman toimiva ja viihtyisä", Bevz sanoo.

Kodinomaisuus ja yhteisöllisyys ovat nousussa 

Nykyään on yleistä, ettei henkilökohtaisia työpisteitä varata koko henkilöstölle, mikä asettaa lisävaatimuksia tilasuunnittelulle. Eriävät työtavat ja -tarpeet mahdollistetaan luomalla erilaisia tiloja kuten hiljaisen työn alueita, ryhmätyöskentelyyn soveltuvia tiloja sekä neuvottelu- ja  kohtaamispaikkoja.  

"Aluksi tilaan muuttavan yrityksen liiketoiminta ja työtavat kartoitetaan tarkasti. Onko työnteko tiimorientoitunutta, asiantuntija- vai myyntityötä? Käykö tiloissa asiakkaita, puhutaanko paljon puhelimessa, tarvitaanko hiljaisia tiloja?  Kartoituksen pohjalta tarjoamme asiakkaalle soveltuvinta kokonaisratkaisua. Tarvittaessa Ester1:iin voidaan toteuttaa asiakkaille hyvinkin räätälöityjä tilaratkaisuja”, rakennushankkeesta vastaavan Kansallis-yhtiöiden hankekehitysjohtaja Markus Palmroth kertoo.

Tulevaisuuden toimisto erottautuu kilpailijoistaan toiminnallisuuden lisäksi myös visuaalisella näyttävyydellä. Ester1:n tiloissa haluttiin välttää kylmää valkoista, jonka sijaan keskityttiin lempeän rauhallisiin sävyihin. Pehmeyttä on tavoiteltu myös pintamateriaalien ja viherelementtien avulla. Myös yhteisölliset tilat ovat tärkeitä, sillä ne mahdollistavat verkostoitumisen rakennuksen muiden yritysten kanssa. 

Sijainti tulee olemaan yksi toimiston keskeisimpiä ominaisuuksia myös jatkossa. Hyvät liikenneyhteydet mahdollistavat nopean liikkumisen, mikä on tärkeää esimerkiksi myyntityön ja asiakastapaamisten kannalta.  

"Hyvä toimitila tukee ihmisen arkea, kun työpaikka on helposti saavutettavissa ja palvelut lähellä. Elämää on myös työn ulkopuolella", Bevz muistuttaa. 

Lataa Ester1-toimitilojen kohde- ja sisustusesite

Lataa kohde- ja sisustusesitteet PDF-muodossa. Tutustu Ester1:n tarjoamiin ratkaisuihin tarkemmin ja sukella sisustustyyleihin yksityiskohtaisesti.

Lataa kohde-esite (PDF)Lataa sisustustyylikooste (PDF)
Jatka lukemista

Tilaratkaisu 48 tunnissa

Kiinnostuitko? Laske hinta-arvio ja ota yhteyttä. Saat lopullisen tarjouksen kahden arkipäivän sisällä.
Ota yhteyttä, kun etsit modernia toimitilaa erinomaisilla kulkuyhteyksillä.

Huolto- ja kiinteistöpalvelu

Kotikatu Pasila
Asiakaspalvelu 07.00–16.00
010 270 8620

Päivystys 16.00–07.00
010 270 8888

pasila@kotikatu.fi

Tee palvelupyyntö

Kiinteistöpäällikkö

Jaakko Laaksonen
+358 44 3422 095
jaakko.laaksonen@kansallis.fi

Asiakkuuspäällikkö

Valtteri Arvonen
+358 400 17 6526
valtteri.arvonen@kansallis.fi

Käsittelemme yhteystietojasi Tietosuojaselosteemme mukaisesti.